Gluren in de schoenenkast en… proeven van de schoenpraline

© Johan Geldhof en Carine Dewulf van chocolaterie Parfait. (Foto FM)
Redactie KW

Gisteren werd in het Izegemse schoeiselmuseum de tentoonstelling ‘Gluren in de schoenenkast van…’ officieel geopend. Als kers op de taart kwam de Izegemse praline ‘Eperon d’ Or’ op de proppen.

Deze tentoonstelling is de laatste in de oude gebouwen van de vakschool. Na het opruimen van de collectie sluit het schoeiselmuseum zijn deuren voor lange tijd. Onder het motto ‘sterk in je schoenen staan’ en ‘niet naast je schoenen lopen’ gingen de medewerkers van het museum op zoek naar elf bekende dames die drie paar schoenen met het publiek wilden delen. Onder de bekende schoenen zijn er ook schoenen aanwezig van loopster Veerle Dejaeghere. Met haar loopschoenen traint ze gemiddeld tachtig kilometer per week. De schoenen waarmee Rani Deconinck de eerste finale van ‘Mijn Restaurant’ leidde, zijn ook te zien op de tentoonstelling.

Daarnaast toont het schoeiselmuseum ook heel wat Belgische ontwerpers. Een aantal van deze ontwerpers gaat voor creatieve en modieuze creaties. Katrien Herdewyn is als wetenschapster gespecialiseerd in nanotechnologie. Zij laat zich door haar interesse leiden bij het ontwerpen van schoenen. De tentoonstelling toont de bezoekers ook bekendere Belgische ontwerpers zoals Dries Van Noten of Dirk Bikkembergs. Als kers op de taart van de opening mocht schepen Kurt Himpe een nieuwe praline voorstellen. De praline ‘Eperon d’ Or’ is ontworpen door chocolatier Parfait. Op de praline prijkt het bekende Izegemse muiltje van het schoeiselmuseum. “Met deze praline willen we de mensen laten proeven van Izegem en de rijke Izegemse musea”, zegt Kurt Himpe. De tentoonstelling loopt nog tot 14 september. (RM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier