Gloednieuwe vereniging Skate Brugge krijgt driejarig contract

Redactie KW

Stad Brugge ondertekende gisteren een driejarige overeenkomst met de nieuwe vereniging Skate Brugge. “De bedoeling is om met de financiële steun van de stad minimum vijf evenementen per jaar te organiseren”, zegt oprichter Frederik Dumazy.

De komende drie jaar kunnen Brugse skaters opnieuw hun hart ophalen. Naast de opening van het gloednieuwe skatepark aan het Tempelhof dat dit weekend op de agenda staat worden ook weer wedstrijden georganiseerd. Daar moet de nieuwe vereniging Skate Brugge in samenwerking met de stad voor zorgen. “Toen we het skatepark aan het entrepot destijds uit de grond stampten werd dat in samenspraak gedaan met heel wat jonge Brugse skaters”, zegt schepen van jeugd Franky Demon(CD&V). “Daaruit ontstond een goede band en resulteerde ook een werkgroep met daarin heel wat jonge Brugse skaters.” Die samenwerking leidde al tot mooie evenementen zoals de Best of the West wedstrijden, maar daar kwam in 2016 een einde aan. Enkele skaters gaven daarop aan dat ze zelf meer evenementen wilden organiseren wat leidde tot een nieuwe vereniging en een subsidie van jaarlijks 5300?. “We hielpen al enkele jaren mee met het organiseren van evenementen met de jeugddienst”, zeggen initiatiefnemers Frederik Dumazy en Fabian Verhaeghe.

“We zijn ondertussen een jaartje ouder en wilden graag het heft in eigen handen nemen. Op deze manier kunnen we makkelijker veel meer bereiken voor het skaten in Brugge. De bedoeling is om minstens vijf evenementen te organiseren voor de Brugse skaters.” De eerste staat volgend weekend al voor de deur met de opening van het nieuwe skatepark aan het Tempelhof waar een wedstrijd gehouden wordt om het park in te rijden. Al zullen niet enkel wedstrijden georganiseerd worden. “We zijn ook van plan om met de bus richting het buitenland te gaan in de winterperiode. Zo plannen we onder meer een trip aan het grootste skatepark van Europa in Luxemburg.” Zowel de busreizen als de wedstrijden moeten telkens tot 70 enthousiastelingen lokken. “Winnaars van de wedstrijden kunnen alvast rekenen op leuke prijzenpotten waarin heel wat topmateriaal te winnen valt. Ook houden we dit weekend een showcase met professionele skaters, voor elk wat wils dus.”

(DDM – Foto DDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier