Gloednieuw Spring Break Festival garandeert fun en ambiance

De organisatoren hopen dat het Spring Break Festival een blijver wordt. (Foto DJW)
Redactie KW

Het Spring Break Festival is een nieuw evenement waarmee het oudercomité van de gemeentelijke basisschool zondag 22 april van 10 tot 20 uur mee uitpakt. Springkastelen voor de kinderen staan centraal op de minivoetbalterreinen aan de sporthal in de Waalstraat en de nabijgelegen gemeentelijke basisschool waar er naast de speelplaats voldoende ruimte is.

“Het is een nieuw concept en tegelijk een alternatief voor de Sneukeltocht die we twee jaar op rij organiseerden”, laat woordvoerder Dennis Coussens weten. “Waarom iets anders? Omdat die tocht toch niet echt van de grond kwam en het comité er zelf ook geen toekomst in zag. Wij kregen lovende kritieken maar hebben toch nagedacht over een andere happening. Uiteindelijk is het een festival geworden met springkastelen maar ook met allerlei andere activiteiten die er een uitstap voor het hele gezin moeten van maken.”

Cocktailbar

Spring Break 2018 heeft naast de springkastelen ook andere activiteiten op de affiche staan. “De kinderen kunnen zich vermaken in het kidsdorp. Daarnaast hebben wij een grote feesttent waar de hele dag optredens plaatsvinden. Er is onder andere een open podium voor de lokale talenten en verenigingen die hun ding mogen doen. We programmeren ook een voorstelling van poppentheater Pierke uit Gent. En twee bands zorgen voor leuke muziekjes: The Gambits en Diaz Coverband”, somt Dennis op. “Daarnaast zijn er verschillende eetstandjes en een cocktailbar plus een lange toog waar je streekbieren kan krijgen.”

Het oudercomité is ervan overtuigd dat er de komende jaren groei mogelijk is voor het nieuwe concept.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier