Gloednieuw Ontmoetingscentrum De Ballon opent de deuren in Oostende

Veel aanwezigen tijdens de feestelijke opening van De Ballon op de Vuurtorenwijk in Oostende. Op de achtergrond het kunstwerk van Philip Aquirre. © JRO
Redactie KW

Zaterdag opende in Oostende het gloednieuwe gebouw die naast het nieuwe ontmoetingscentrum De Ballon ook een crèche en een buitenschoolse kinderopvang huisvest.

De opening werd door veel mensen bijgewoond en werd gekoppeld aan een opendeurdag. Een ware feestdag werd het op de Vuurtorenwijk, zelfs de rode loper werd uitgerold. Eerst werd het kunstwerk van Philip Aquirre onthuld, dat een vaste plaats kreeg op een buitenmuur aan de ingang van het gebouw. Daarna konden de nieuwsgierige wijkbewoners een kijkje nemen bij alle diensten in het gloednieuwe gebouw.

Bovendien stelde fotograaf Stijn Saelens er zijn fotoreportage voor die hij nam gedurende de werken. Voor de gelegenheid konden aanwezigen hun kapsel laten verzorgen door het mobiele kapsalon Savooi, verder waren er ook nog verschillende workshops en initiaties. Iedereen die een kijkje kwam nemen, werd nog getrakteerd op een puntzak met frietjes. Kortom, de hele wijk was in feeststemming.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier