Gloednieuw fietsnetwerk WAPI te ontdekken vanaf zondag

Redactie KW

Fietsliefhebbers moeten komende zondag 21 september beslist richting Doornik. Het nieuwe fietsnetwerk WAPI (‘Wallonie Picarde’) wordt er feestelijk ingereden met een gezinsfietstocht van 18 kilometer.

Fietsfeest ‘WAPI à Vélo’ op zondag 21 september is de gelegenheid om in avant-première kennis te maken met een nieuw en haast onmetelijk fietsnetwerk, dicht bij huis.

Het nieuwe fietsnetwerk WAPI (‘Wallonie Picarde’) hangt al enkele jaren in de lucht en het zou normaal in juni al open gegaan zijn, maar het titanenwerk om zo’n gigantisch gebied als West-Henegouwen helemaal te ontrafelen en te beborden, werd door de initiatiefnemer, de intercommunale IDETA, toch wel wat onderschat. Er zit dus wat vertraging op, maar ondertussen zijn grote delen van het netwerk wél al bewegwijzerd, en die zullen op zondag 20 september feestelijk worden ingereden, met een gezinsfietstocht van 18 kilometer. Niet overdreven lang dus, maar in de Pays des Collines hoort wat klim- en daalwerk er nu eenmaal bij.

Afspraak op Grote Markt

De Grote Markt van Doornik wordt op zondag 21 september hét centrale knooppunt van het hele gebeuren. Vanaf 9 uur kan je je aanmelden voor technisch nazicht (kleine reparaties gebeuren instant en gratis) maar ook voor personalisatie van je fiets. Je kan ook een fiets huren maar die moet je vooraf reserveren (0477 96 68 94, info@visitwapi.be).

Om 9.30 wordt het fietsnetwerk officieel ingehuldigd. Om 10 uur zijn we dan eindelijk aan het echte startschot toe, mét de fanfare erbij. Om elke hoek loert er een orginele act, van kinderspektakel tot een wandelende karaokebar.

(JRE/MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier