‘Gits trouwt’ tijdens het kermisweekend

De rozenblaadjes vliegen in het rond bij het fictieve huwelijk van Ronny Lievens en Nathalie Corselis. We herkennen vooraan v.l.n.r. Hans Depoortere, Joke Boddez, Marie-Paule Maes, Christine Cordy, Ann Desmet, Wout Beel. Bovenaan krijgen we v.l.n.r. het trio Patrick Vandevyvere, Raf Huysentruyt en Mark Vandewalle van de Vlaamse Kultuurvereniging Gits, Ronny Lievens, Nathalie Corselis, Geert Wyseure, Hans Neyrinck, Paul Demunster, Dominiek Deboosere. © Foto JD
Redactie KW

Het kermisweekend staat in het teken van ‘Gits trouwt’. We belichten de festiviteiten van het kermismaandagcomité.

Op zondag 13 september vertrekken de reuzen Gitsy en Moanday om 10.40 uur in suite van de sporthal naar het marktplein, waar ze om 11 uur trouwen. Dankzij de steun van erfgoedcel TERF zal een tiental reuzen uit de omliggende gemeenten getuige zijn van dit huwelijk.

Op zondagnamiddag volgt vanaf 16 uur, eveneens op het marktplein, ‘Gits zing(k)t’. Dit gebeurt op de deuntjes van The Mini Maxiband. Tussendoor kan je Moanday-bier drinken in de gelegenheidsdranktent Le Connemara.

Kermismaandag 14 september start om 18 uur met de kindergrime in het park. Om 19 volgt de kindersuite naar het centrum. Ook de volwassenen worden gevraagd trouw- of suitekledij te dragen. De kinderen worden begeleid door het kersverse reuzenkoppel en door harmonie De Verenigde Vrienden uit Hooglede-Gits.

Honeymoonparcours

Omstreeks 19.30 uur begint op het marktplein het honeymoonparcours waarbij men op zoek gaat naar het droomkoppel van Gits.

Ook de randanimatie mag gezien worden. De Gitse clown Lolo Cis zorgt voor animatie door ballonnen te plooien, terwijl je ook op zijn springkasteel terechtkan. De groep Guapa trakteert met een romantische en spectaculaire kindershow, met poppenspel en paaldans. Er zijn voorstellingen om 19.30 uur, 20.20 uur en 21.10 uur. Ron Jaluai brengt vanaf 19.30 uur zowel een vlammenshow als bellenblazen. Tezelfdertijd kan je ‘Cirq Porecelaine’ van Cirqumstancia bewonderen. Zij verbeelden drie porseleinen beeldjes die tot leven komen. Doorlopend draait een foute dj de toepasselijke foute muziek aan dranktent Le Connemara.

Les Lacs du Connemara

Om 21.40 uur wordt het drummen voor de reuzenballen- en snoepworp vanaf het balkon van gasthof De Engel.

Het reuzenkoppel kiest omstreeks 21.45 uur voor ‘Les Lacs du Connemara’ van Michel Sardou als openingsdans op hun trouwfeest. De witte servetten mogen niet ontbreken. Aansluitend krijgen we de prijsuitreiking van ‘Gits trouwt’ en de openingsdans van het winnende koppel. Om 22 uur barst het feest helemaal los met de Pancrase Station Crew. Deze coverband uit de regio Roeselare-Kortrijk gooit alle remmen los vanop het podium aan herberg De Engel.

Om 23.15 uur volgt het vuurwerk en daarna kan je nog tot uiterlijk 1 uur terecht in het gelegenheidscafé Le Connemara, en daarna tot ochtendgloren in de belendende horecazaken.

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier