Girl power duidelijk in opmars bij Spel Zonder Grenzen in Izegem

© Frank Meurisse
Redactie KW

Spel Zonder Grenzen op provinciaal domein De Wallemote-Wolvenhof in Izegem is populairder dan ooit: terwijl het evenement pas op zaterdag 9 juli plaatsvindt, was alles begin april al volzet. 56 ploegen zullen er aantreden.

De ploegen bestaan onder meer uit vrienden, collega’s, verschillende sportverenigingen, jeugdbewegingen en noem maar op. “Een plezant allegaartje van zowel mannen als vrouwen,” weet organisator Bart Vanmechelen. “Dit jaar zien we dat meer en meer ploegen vrouwen in hun team hebben en dat juichen we natuurlijk toe. Er is een gewoon en een gemengd klassement. In dat laatste komen enkel ploegen met minstens drie vrouwen voor.”

De ploegen nemen het tegen elkaar op tijdens zeven spelen. Daarnaast is er heel wat rand- en kinderanimatie. Zo komen ook de toeschouwers ruimschoots aan hun trekken. Tijdens deze jubileumeditie kan iedereen trouwens zijn behendigheid testen op The Striker. Wie het langst blijft rechtstaan op dit luchtkussen wint een gratis drankje. Ook dit jaar gaat de opbrengst opnieuw naar verschillende goede doelen.

(MVW – Foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier