Gino uit Moorslede fietst 2.200 kilometer naar Rome

Gino Werbrouck is een van de zeven zestigers die naar Rome fietsen. (Foto JS) © (Foto JS)
Redactie KW

Drie jaar nadat ze naar Compostela fietsten trekken zeven zestigers er straks opnieuw op uit voor een meerdaagse fietstocht. Dit jaar is Rome de eindbestemming. Een van hen is Gino Werbrouck.

Op dinsdag 15 mei starten zeven West-Vlaamse zestigers op de markt van Moorslede een fietstocht naar het Italiaanse Rome. Daar hopen ze op 29 mei aan te komen. “Drie jaar geleden fietsten we met onze vriendengroep, ontstaan tijdens verschillende fietsritten, naar Santiago de Compostela. Bredenenaar Raf Depoorter en ikzelf speelden met het idee om nog eens iets dergelijks te organiseren. Op 15 mei vertrekken we samen met nog vijf vrienden richting Rome”, legt Moorsledenaar Gino Werbrouck uit.

De wielertoeristen volgen de Franciscus Pelgrimroute en zullen in totaal zo’n 2.200 kilometer aflegggen. “Gemiddeld staat er zo’n 150 kilometer per dag op de planning. Nabij de grens tussen Zwitserland en Italië zullen we in één dag slechts 97 kilometer fietsen. Daar moeten we namelijk zestig kilometer lang bergop rijden.” Het zevental hoopt in Rome een audiëntie van de paus op het Vaticaanplein bij te kunnen wonen.

Ervaren toeristen

Het zevental wordt op 15 mei uitgewuifd door de burgemeester en schepenen. Ook pastoor André Monstrey zal er bij zijn om de wielertoeristen te zegenen.

“We kijken enorm uit naar dit avontuur. Onze chauffeur van drie jaar geleden is er opnieuw bij en mijn vrouw en de vrouw van Raf begeleiden ons tijdens onze fietstocht.” Extra trainen voor hun fietstocht deden de zeven sportievelingen niet. “We zijn ervaren wielertoeristen die al veel kilometers in de benen hebben.” Wie de zeven fietsers wil uitwuiven is welkom op 15 mei om 8.30u. op de markt in Moorslede. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier