Gino Derveaux, vermiste jeugdtrainer bij SV Kortrijk, is dood teruggevonden

26/10/15 om 11:13 - Bijgewerkt om 13:58

De man was sinds vorige week woensdag vermist.

Gino Derveaux, vermiste jeugdtrainer bij SV Kortrijk, is dood teruggevonden

Gino Derveaux werd maandagochtend dood teruggevonden in het gebouw van zijn appartement in Kortrijk, zo bevestigt het parket.

Gino Derveaux was vooral bekend door zijn project Red-Side waarmee hij kansarme jongeren de kans gaf om te voetballen. Daarnaast was hij ook supporter van KV Kortrijk en jeugdtrainer bij SV Kortrijk. De 53-jarige Kortrijkzaan werd woensdag voor het laatst gezien in de buurt van de Sint-Janskerk. "Hij is niet komen opdagen bij SV Kortrijk en hij liet ook niets weten voor zijn verjaardag gisteren. Dit is heel bizar", sprak Mounir Jamal, die Gino al sinds zijn jeugd kent en maandagnamiddag ook de zoekactie zou coördineren.

Gino was dankzij zijn project Red-Side, dat al in de jaren 80 werd opgestart, een geliefd persoon bij jongeren van allochtone afkomst. Op de V-texsitte werkte hij met 73 nationaliteiten. Zes jaar geleden bekeerde hij zich tot de islam. In Krant van West-Vlaanderen van november vorig jaar vertelde hij dat zijn bekering goed voelde en dat de Koran voor hem heel veel waarheden bevatte.

(NVH/FV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!