Gilaine Verstraete is 60 jaar cafébazin van café Sint-Michiel in Boezinge: “Ik beleef er nog veel plezier aan”

Gilaine Verstraete staat al zestig jaar achter de toog. (Foto TOGH) © Foto TOGH
Redactie KW

Op zondag 6 april was het in café Sint-Michiel een beetje feest voor de vaste klanten. Cafébazin Gilaine Verstraete (81) staat er immers al zestig jaar achter de toog. Op 6 april 1954 schonk ze haar eerste pint.

Gilaine Verstraete was 21 jaar toen ze in 1954 als cafébazin begon in Sint-Michiel, gelegen bij het oud-station in de Diksmuidseweg in Boezinge. “Ik ben een geboren en getogen Boezingse, maar verhuisde na mijn huwelijk met Gilbert Carpentier naar Sint-Juliaan waar we inwoonden bij mijn schoonouders. Toen ik in Boezinge naar de begrafenis van mijn grootmoeder kwam, zag ik dat dit café te huur stond. Ik sprak erover met Gilbert, ging naar Brouwerij Leroy die het café in pacht had van de eigenaar en een week later stond ik hier al achter de toog. Op zondag 6 april was dat dag op dag 60 jaar geleden.”

“Café houden is toch niet meer hetzelfde als vroeger, je mag nu niet meer roken en niet meer drinken. Toch beleef ik er nog veel plezier aan en zolang mijn gezondheid het toelaat, doe ik verder. Ik heb graag mensen rondom mij. Zelf ga ik bij acht kaartclubs kaarten. ‘k Zou niet graag mijn eigen kaartclub De Katjeskaarters moeten stopzetten. Ik heb die zelf opgericht en heb altijd geleefd voor mijn kaartclub.” (FB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 25 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier