Gijs (22) hoopt straks op catwalk in Milaan

Gijs Depoortere wil het maken als model. (Foto LVW)
Redactie KW

Gijs Depoortere uit Geluwe wil het maken als model. Hij tekende een contract bij modellenbureaus The Face in Parijs en Independent Models in Milaan.

Modellenbureaus hebben scouts rondlopen. “Ik ontmoette gewoon iemand op straat in Parijs die werkt voor The Face”, zegt Gijs. “Ze vroegen om eens naar het bureau te gaan. Eerst worden er foto’s genomen en volgt een testfotoshoot. In juni was er in Parijs de Fashion Week voor mannen. Er passeren daar wel 400 modellen op een dag en maar tien zijn uitverkoren. The Face zond me dan uit naar Milaan. Ik ben daar een week geweest en regelde er afspraken voor vijf interviews. Het eerste was met Independent Models. Ze waren onmiddellijk al overtuigd en vroegen om de rest van de afspraken af te bellen. Daar heb ik dan ook een contract voor drie jaar getekend. Modellenwerk wilde ik vroeger ook graag doen. In België is daar geen kans toe. Lukt het uiteindelijk niet als model, dan ga ik op zoek naar vast werk. Zoiets moet je doen als je jong bent.”

Catwalk

Enkele weken geleden was Gijs in Parijs. “Ik had er een nieuwe fotoshoot voor The Face”, vertelt hij. “Men wil altijd betere foto’s. Nu woon ik opnieuw bij mijn ouders want het leven in Parijs is gewoon te duur en doe ik ondertussen een vakantiejob. Mijn vlucht naar een Fashion Week en het verblijf moet ik zelf betalen.”

Eerste doel is nu dus de Fashion Week in Milaan. “Ik vertrek twee weken eerder om castings te doen in de hoop om op de catwalk te lopen”, zegt Gijs. “Nadien ga ik sowieso naar de Fashion Week in Parijs. Later volgt Londen. Van The Face kreeg ik telefoon dat er daar ook een modellenbureau is geïnteresseerd. Ik hoop dus dat ik ook naar de Fashion Week in Londen mag.”

(EDB – foto LV)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier