Gigantische brug voor Rhodesgoed wordt op spectaculaire manier vervoerd in Roeselare

Foto SB © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Vrijdagvoormiddag vond een huzarenstukje plaats. Een brug met overspanning van 12 meter lang en 3 meter hoog werd in één keer vervoerd van het VTI in Roeselare naar het Rhodesgoed in Kachtem, de nieuwe bestemming van de brug.

De brug werd gemaakt door de leerlingen vijfde en zesde jaar beroep houtbewerking in het VTI van Roeselare. “Wij kregen de vraag om dergelijke brug te ontwerpen van Jan Allegaert van het agentschap voor natuur en bos en van ingenieur Filip Lievens”, vertelt Els Lannoo van het VTI in Roeselare. “We zijn begonnen in februari 2013 en het was niet altijd vanzelfsprekend, maar we kunnen trots zijn op onze afdeling dat we dit project aandurfden en alle negatieve kritiek in dit stuk creativiteit tot een goed einde brachten.”

Gigantische brug voor Rhodesgoed wordt op spectaculaire manier vervoerd in Roeselare

De brug is ondertussen aangekomen op het Rhodesgoed in Kachtem. (Foto Frank)
© Frank Meurisse

De brug stond opgesteld op de parking aan de Albert I-Laan in Roeselare en moest dus naar het Rhodesgoed in Kachtem gebracht worden. Geen alledaagse gebeurtenis, gezien de bus een overspanning heeft van 12 meter lang en 3 meter hoog. “Het resultaat bestaat uit een loopvlak met aan beide zijden een gebogen lijn die ervoor zorgt dat je samen met de weerspiegelde lijn in het water een vis ziet, een vis die verwijs naar het propere water in de Rhodebeek. De brug zal ongetwijfeld in het oog springen bij iedere voorbijganger.”

Niet alleen bij de voorbijgangers, de verhuizing alleen al leverde heel wat kijklustigen op.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier