Gido Van Imschoot wint 20ste Lichterveldse Persprijs

Gido Van Imschoot ontvangt het Bronzen Accordeonnetje uit handen van voorzitster Nele Wybo van de Perskring. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Gido Van Imschoot heeft zondag het twintigste ‘Bronzen Accordeonnetje’ in de wacht gesleept. Dat is de prijs die de Lichterveldse Perskring jaarlijks uitreikt.

De 58-jarige Gido Van Imschoot is afkomstig van Veurne, maar streek 28 jaar geleden neer in Lichtervelde. Hij is een autoriteit als het op wijn aankomt. Hij maakte van zijn passie zijn beroep en is vandaag stagecoördinator en verantwoordelijke wijnen in de Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge. Daarnaast richtte hij in 1994 de wijnacademie Panta Rhei op in Roeselare en is hij lid van de Fédération International des Journalistes et Ecrivains des Vins et Spiritueux. Hij is bovendien voorzitter van de Vereniging Vlaamse Sommeliers.

De man, die in het verleden ook al de titel van ‘Europees Ambassadeur van de Champagne’ veroverde, sleepte op zondag 29 november de twintigste Lichterveldse persprijs in de wacht. Dat leverde hem het zogenaamde Bronzen Accordeonnetje op, vervaardigd door kunstenaar Ron Deblaere. “Ik ben een beetje op mijn adem getrapt, maar voel me heel vereerd”, reageerde een verraste Gido Van Imschoot.

Het Bronzen Accordeonnetje wordt sinds 1996 elk jaar uitgereikt aan een Lichterveldenaar of Lichterveldse vereniging die het dorp buiten de gemeentegrenzen op de kaart wist te zetten. Vorig jaar ontving kunstenaar Ron Deblaere nog zelf het beeldje. De eerste persprijs ging destijds naar Modest Maertens.

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier