Ghislain en Annie vijftig jaar gehuwd

Annie Debisschop en Ghislain Messiaen vierden hun gouden jubileum en werden met kinderen en kleinkinderen op het gemeentehuis ontvangen. © JVGK
Redactie KW

Op zaterdag 8 juli vierden Annie Debisschop (68) en Ghislain Messiaen (72) hun gouden huwelijksjubileum.

Ghislain en Annie leerden elkaar kennen in café De Steenlander in Bellegem. Het was liefde op het eerste gezicht. Ze trouwden op 1 juli 1967 in het stadhuis van Marke en daarna volgde een groot feest in de Luxor in Marke.

Naar het Zwarte Woud

De huwelijksreis ging naar het Zwarte Woud met de tent. Door autopech raakte het koppel niet verder dan de Vogezen, maar het was daar zo warm dat de jonggehuwden besloten naar de Ardennen te trekken. Het was er zeker frisser, het weer was er zelfs zo slecht dat ze uitgeregend terug huiswaarts trokken.

Annie werkte sinds haar veertiende, eerst op de Pottelberg, dan bij Shell in Marke en laatst bij Frisa in Kuurne. Ghislain was gedurende zijn volledige carrière mecanicien, eerst bij BIC op Walle in Kortrijk en later bij Vandewiele in Marke.

Caravan aan zee

Ghislain en Annie gaan regelmatig naar de zee en hebben daar ook een caravan staan. Annie zit graag tussen de mensen. Ze houdt van gezelschap en gaat regelmatig een koffietje drinken in Kortrijk. Ze heeft een gouden hart, mensen in nood kunnen altijd bij haar terecht. Inge (48) en Nancy (45) zijn hun twee dochters, en Lissa, Gaëtan, Ellen en Bjorn zijn de kleinkinderen. Ghislain en Annie wonen in de Moeskroensesteenweg. (EDB)