Gezins- en Welzijnsraad stopt er na 50 jaar mee in Izegem

We zien v.l.n.r. Martine Pattyn, Joël George en Marc Vanlerberghe. © Frank
Redactie KW

De stedelijke Gezins- en Welzijnsraad van Izegem wordt na 50 jaar opgedoekt. Begin volgend jaar gaat de stad van start met een nieuw project ‘Idee’, een adviesraad voor integratie en diversiteit.

“We mogen niet spreken van het einde van de raad, maar van een nieuw begin”, zegt schepen van Welzijn Marc Vanlerberghe. “De Stedelijke Gezinsraad werd opgericht in 1965. Nu 50 jaar later zijn er diverse inspraakorganen en diensten bijgekomen die ons er toe brachten die 50 jaar oude raad even te evalueren en in vraag te stellen. In 1982 zei toenmalig voorzitter Fernand Sagon al dat de belangstelling voor de raad in dalende lijn ging. In 1995 was er wel een opflakkering door het luik welzijn toe te voegen aan de raad en met de oprichting van werkgroepen, onder andere de werkgroep toegankelijkheid. Ook de jaarlijkse geboorteboom en het plantjesweekend zijn blijvende initiatieven. Sinds enkele jaren is de interesse voor de raad weer gedaald. Er werd unaniem besloten de raad in deze vorm stop te zetten.”

Ondertussen kreeg de stad een Vlaamse projectsubsidie waarmee men Idee wil oprichten, een adviesraad voor integratie en diversiteit. Die zal begin volgend jaar van start gaan. Voorzitter Joël George wil zich zeker met de werkgroep Toegankelijkheid aan deze nieuwe adviesraad koppelen.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier