Gezinnen massaal present in provinciedomein Bergelen

Redactie KW

Overwegend zonnig, niet al te heet weer, een nakende zomervakantie en een mooi programma lokte op 28 juni een massa volk naar het provinciedomein Bergelen aan de Rijksweg.

Zoals eerdere jaren al gebeurde, bundelden provincie- en gemeentebestuur, Natuurpunt, VELT en de Gezinsbond weer hun krachten om het de bezoekers naar hun zin te maken. Lynn Decroubele en partner Jens Neyrinck en hun vrienden Sanne Delannoy en Dennis Noppe en dochter Sam uit Moorsele gingen al wel vaker wandelen in het Gullegemse provinciedomein. “Voor deze speciale gezinsdag wilden wij er toch ook bij zijn en nog een stukje meer over dit stukje natuur dichtbij huis te weten komen“, luidde het. “Alleen zijn wij nu even op zoek naar het beloofde Bergelencafé, want wij hebben er dorst van gekregen.”

Dat café, en de muzikale animatie, waren geconcentreerd aan het natuureducatief centrum aan de grote waterput en daar krioelde het zondag van het volk. Terwijl de Gezinsbond van Moorsele de dorstigen laafde, stonden vrijwilligers van Natuurpunt, VELT en de provincie iedereen te woord over het domein en de andere acties in de regio. Kinderen konden ondertussen vanop een vlonder met een schepnet waterbeestjes vangen. Wie het liever wat speelser houdt, kon ook volop genieten van de aanwezige springkastelen.

Wat verderop zijn er tot bosgeesten gesculpteerde boomstammen, kijkhutten van waaruit je naar vogels kunt speuren op Bergelenput en gangetjes van wilgentakken. De speeltuin die in de buurt van de Bergelenhoeve werd aangelegd is echt wel de moeite en even verderop konden de kinderen even halt houden bij bosgids Ide Desplancke die voor hen een hoop wetenswaardigheden in petto had over het leven van de bos- en kerkuil.

Een namiddagje Bergelen bleek dus echt wel een belevenis. En wie dit wil, kan zijn bezoek meteen koppelen aan een fotozoektocht van de Gezinsbond die de hele zomer lang loopt.

(AV)