Gezin uit Sijsele maakt aardbeving in Indonesië van dichtbij mee

Redactie KW

Een gezin uit Sijsele verbleef op zowat 100 kilometer van het epicentrum van de aardbeving in Indonesië. Ze voelden de beving een twintigtal seconden lang. “Enkele dagen eerder waren we nog in het zwaarst getroffen gebied”, klinkt het.

Ze zitten al enkele weken in Indonesië voor een reis van in totaal dertig dagen. Koen Engels (31) en zijn vrouw Fien Tant (30) uit Sijsele trekken samen met hun twee zonen Wout (3) en Sam (2) rond. Maar zondagmorgen werd hun droomreis even opgeschrikt. “Ik had onze jongste zoon in mijn armen en wist eerst niet goed wat er gebeurde”, zegt Koen. “Omdat we vlakbij een actieve vulkaan zaten die enkele weken geleden opnieuw activiteit vertoonde, ging dat onmiddellijk door mijn achterhoofd. Ik rende naar buiten om de vulkaan te bekijken, maar voor ik het goed en wel besefte was het alweer voorbij.”

Het epicentrum van de aardbeving lag in Lelongken in het noorden van het eiland Lombok. In totaal zouden er al zeker 10 doden en 40 gewonden gevallen zijn. Tientallen huizen zijn ook beschadigd door de aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter.

Het gezin uit Sijsele verbleef op dat moment in een huisje in het Oosten van Bali, in vogelvlucht een honderd kilometer van het epicentrum. De aardbeving was bij hen dan ook nog goed te voelen. “Het voelde echt vreemd. De aarde ging letterlijk aan het beven. Vooral het geluid van meubilair dat aan het beven gaat maakte indruk.”

Het viertal bleef ongedeerd en heeft er een straf reisverhaal bij. Al kon dat wel even anders zijn. Want amper enkele dagen geleden verbleven ze op het getroffen eiland Lombok. “Wij brachten een paar dagen door in Sembalun. En dat blijkt nu de zwaarst getroffen regio”, zegt Koen. “Het is echt oneerlijk. Die mensen hebben niet veel maar begroeten je wel elke dag met de glimlach. Hopelijk verliezen ze die niet door deze tegenslag. Wij leven echt met die mensen mee. Zij moeten elke dag hard werken om rond te komen en krijgen nu nog eens zo’n klap te verwerken.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier