Gezin dakloos na brand in Ruddervoorde: “Zelfs pakjes van Sinterklaas zijn vernield”

Redactie KW

Een gezin met twee kinderen uit Ruddervoorde is letterlijk dakloos na een zware brand in hun woning in de Hazelbeekstraat.

De hele bovenverdieping brandde af en ook beneden is de schade enorm. “Zelfs de pakjes van Sinterklaas voor de kinderen zijn vernield”, klinkt het.

Een hevige brand richtte zondagavond heel wat schade aan in een woning in de Hazelbeekstraat in Ruddervoorde. Het vuur ontstond doordat de buis van de schoorsteen oververhit raakte en het materiaal er rond in brand vloot. Bewoners Kevin Perquy en Vicky Buffel en hun twee kinderen Hanne (8) en Thibo (6) waren niet thuis op het moment van de brand. “De buren verwittigden ons”, zegt Vicky. “We zijn naar huis gesneld en de brandweer was hier al. De vlammen sloegen op dat moment al uit het dak. We konden niet anders dan toekijken hoe ze alles vernielden.”

We gaan proberen om de bovenverdieping van ons tuinhuis tot een leefruimte om te bouwen

Het vuur hield lelijk huis. De volledige bovenverdieping brandde uit en beneden is er enorm veel waterschade. Het gezin kan er dan ook niet langer blijven wonen. Momenteel kunnen ze bij vrienden terecht. “Maar we gaan proberen om de bovenverdieping van ons tuinhuis tot een leefruimte om te bouwen“, zegt Vicky. “Daar zouden we dan tijdens de werken aan ons huis kunnen wonen. Op die manier kunnen de kindjes ook een beetje ‘thuis’ blijven.”

De brand kon wellicht al een tijdje woeden voor er alarm werd geslagen. Het waren de buren die gealarmeerd werden toen de honden begonnen te blaffen. Zij verwittigden de hulpdiensten en het gezin zelf. “Toen ik na de bluswerken met een zaklamp door het huis liep dacht ik dat het nog zou meevallen”, zegt Kevin. “Maar ‘s anderendaags werd de schade pas echt duidelijk. Alles is vernield. De hele bovenverdieping moet er af en ook beneden moet alles er uit en vernieuwd worden.”

Maar het gezin blijft niet bij de pakken zitten en was maandag al volop in de weer met de opkuis. “Het heeft geen zin om nu te zitten kniezen”, zegt Vicky. “Al komt dit echt wel op een extreem slecht moment. Vandaag (gisteren, red.) is eigenlijk mijn tweede officiële werkdag als zelfstandige. Vrijdag begon ik samen met een ex-collega met een eigen boekhoudkantoor. En mijn man nam dezelfde dag ontslag op zijn werk. Het is bijna niet te geloven dat we net nu met die brand geconfronteerd worden.”

Ook voor de twee kindjes kwam de brand uiteraard hard aan. De Sint was dezelfde morgen nog bij hen langs geweest. “Dat is voor hen natuurlijk het allerergste. Al hun nieuwe spullen zijn ook kapot door de brand. Maar ik hoor dat de Sint nog wel in het land is”, zegt mama Vicky met een knipoog die de ouders meer dan siert.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier