Gezellig sfeertje op eerste WK-match op groot scherm in Menen

© MPM
Redactie KW

Heel wat Menenaars waren de afgelopen weken misnoegd omdat ze in eigen stad geen WK-wedstrijden van de Rode Duivels konden volgen op groot scherm.

Jeugdraad ‘De Klinke’ zorgde voor een lastminute oplossing zodat de voetbalsupporters uit Menen – die de voorbije wedstrijden vooral hun weg vonden naar het Duivelspark in Wevelgem – dan toch samen konden troepen voor de spannende achtste finale tegen Japan.

Gezellig sfeertje op eerste WK-match op groot scherm in Menen
© MPM

Door die late beslissing kwam de grote massa niet naar de Donkerstraat in het centrum afgezakt maar met zo’n 400 toeschouwers was de organisatie toch vrij tevreden over de belangstelling. In tegenstelling tot andere WK-dorpen volgden de fans in Menen de wedstrijd gezapig al zittend of zelfs al liggend op het gras. Unieke beleving en iedereen tevreden dus.

Een paar honderd supporters lieten zich de spannende wedstrijd tegen Japan welgevallen.
Een paar honderd supporters lieten zich de spannende wedstrijd tegen Japan welgevallen.© MPM

De organisatie liet meteen na afloop van de wedstrijd ook weten dat er een vervolg komt. Komende vrijdag tegen Brazilië is er dus weer een groot scherm op dezelfde mooie locatie. “Blij dat Menen weer leeft en dat we ons steentje daartoe kunnen bijdragen“, zei een tevreden organisator Simon Bulcaen weten na de match.

(MPM – foto MPM)