“Gewone vrouwen, geenverleidelijke seksbommen”

'Upperlady' Tine Tyvaert: "We hebben zelfs ooit een presentatie in een rusthuis gegeven." (Foto MVO)
Redactie KW

Upper at Home zoekt nieuwe ‘upperladies’. Iemand als Tine Tyvaert (36) uit Lombardsijde. Ze wil ook korte metten maken met de misverstanden die blijven circuleren rond Upper at Home. “Wij zijn gewone vrouwen, en presenteren ons niet als verleidelijke seksbommen”, zegt ze.

Dit artikel maakt deel uit van ons ‘Dossier Erotiek in West-Vlaanderen’.

“De nieuwe naam ‘Upper at Home’ past veel beter bij het concept dan ‘Upperdare’ en benadrukt de huiselijke sfeer die we zo belangrijk vinden”, vindt Tine. “Daar ligt net onze sterkte. Kleine groepjes mensen die elkaar kennen, komen samen in de intieme sfeer van een huiskamer, zonder pottenkijkers. Studenten, collega’s, vriendinnen… We hebben zelfs ooit een presentatie in een rusthuis gegeven. Veel mensen zullen nooit een fysieke seksshop binnenstappen, waar de drempelvrees hoog ligt om ‘op heterdaad betrapt’ te worden. In hoofdzaak gaat het om vrouwen, maar we weigeren geen mannen, tenzij ze zich als macho opstellen of ons niet au sérieux nemen.”

“Gemoedelijke avond”

Mensen hebben dikwijls ook een verkeerd beeld van een upperlady, aldus Tine. “Wij zijn gewone vrouwen, en presenteren ons niet als verleidelijke seksbommen. Op zo’n avond gaat het er gemoedelijk aan toe. We beginnen onze presentatie met een demo van verzorgingsproducten, een belevingservaring waarbij iedereen alles mag uitproberen zoals de knettercrèmes. Ze mogen ook ‘proeven’. We stellen ook verleidelijke lingerie voor.”

“Het tweede deel van de avond draait rond onze seksspeeltjes. Daarin onderscheiden we ons sterk van wat in doorsnee seksshops of online te koop is. Wij ontwerpen veel producten zelf en produceren ze in eigen beheer. Stijlvol design, hoogwaardige silicone, vrouwvriendelijke en toegankelijke producten, die echter niet bedreigend zijn voor mannen zoals gigantische penissen.”

Op het einde van de avond kunnen mensen artikelen bestellen. “Dan nemen we iedereen apart, omdat we ieders privacy willen respecteren“, zegt Tine. “Dan krijgen we ook wel eens vragen zoals ‘hoe kan ik mijn man stimuleren’, ‘waarom heb ik nog nooit een orgasme gehad’… We geven graag advies, maar indien nodig verwijzen we naar professionele seksuologen.” (MVO)