Gewezen wereldkampioene Lieve Durnez (53) overleden

Redactie KW

Na een moedige strijd tegen een slepende ziekte is kinesiste Lieve Durnez (53) overleden. Ze werd bij de medici ettelijke keren wereldkampioen wielrennen.

Lieve had haar praktijk in het begin van de Klytemolenstraat en verhuisde net zoals haar ouders van Geluwe naar Oostduinkerke. Ze was gehuwd met bankdirecteur Freddy Compernolle. Lieve was de dochter van gewezen schepen Jozef Durnez en de moeder van twee kinderen Merel en Wolf. Lieve had nog twee zussen Marij en Leen.

In Montichiari (Italië) won Lieve in september 2011 het WK in maar liefst vijf disciplines: op de weg, tijdrit, mountainbike en op de piste sprint en achtervolging. In Zolder werd ze in 2002 voor de eerste keer wereldkampioen op de weg bij de medici. Iedereen die minimum drie jaar medische studies heeft gevolgd, mag daaraan deelnemen. Als ze deelnam aan het wereldkampioenschap, dan ging ze er echt voor. “Ik doe er dan een week vooraf alles voor”, vertelde ze destijds in deze krant. “Het is letten op alles. Zoals vroeg gaan slapen, niet te veel recht staan, geen alcohol, geen frieten.”

Bijna tien jaar geleden werd Lieve door de stedelijke sportraad van Wervik verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. Zelf is ze destijds begonnen met atletiek en niet zonder succes want in 1982 won ze het Belgisch kampioenschap 100 meter horden. Een voetblessure die maar niet wou genezen heeft haar doen afhaken.

Lieve heeft haar levenseinde helemaal zelf geregisseerd. Ze heeft hard gevochten, al wist ze dat het een verloren strijd was. De familie Durnez verloor de grootste doorzetter, de sportiefste en zij die de gezondste levenswijze had veel te vroeg. De uitvaart vindt plaats in intieme kring.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier