Gewezen schoolhoofd Pierre Paepe overleden in Oudenburg

Redactie KW

Zondagnamiddag 10 april is Pierre Paepe, die op 5 april 93 jaar werd, overleden in WZC Riethove. Hij was daar opgenomen in kortverblijf.

Pierre Paepe werd in Booischote geboren en verhuisde met zijn ouders naar Nieuwmunster nabij Wenduine waar hij opgroeide en schoolliep. Na de middelbare school volgde Pierre in Torhout een opleiding tot onderwijzer. Pierre trouwde in 1945 met Martha Van Ovenberghe met wie hij een huis bouwde in de Kasteeldreef. Ze kregen met Claudine een dochter. Pierre verloor zijn echtgenote in 2010.

Zijn hele carrière was hij onderwijzer in de gemeentelijke lagere school van Oudenburg. Hij startte er op 2 oktober 1944 in het eerste leerjaar en eindigde zijn onderwijsloopbaan als schoolhoofd. Hij mocht enkele bekende Oudenburgnaars onder zijn leerlingen tellen: huidig burgemeester Ignace Dereeper, wijlen John Cordier, Geert Sanders, de vroegere Brugse burgermeester Patrick Moenaert en Daniel Vanhessche, burgervader van Jabbeke. In Oudenburg sprak iedereen hem nog altijd aan met meester Paepe.

Na een toevallige ontmoeting aan de kust met Kurt van der Burg uit Limburg an der Lahn legde Pierre de grondvesten voor een verbroedering die vandaag nog altijd levendig is. Pierre was 20 jaar voorzitter van deze verbroedering. Op 29 oktober 2015 kwam nog een delegatie naar Oudenburg om hem ereburger te maken.

Pierre Paepe had een mooie lichte tenorstem. Hij zong als kind al stukken uit opera’s en operettes en nam in de vijftiger jaren van de vorige eeuw aan heel wat zangwedstrijden deel. In Oudenburg maakte hij zich ook verdienstelijk bij de Bond Derde Leeftijd die hij zelf oprichtte. Pierre was 25 jaar voorzitter om dan de fakkel door te geven aan Rolandt Bonny.

De begrafenis van Pierre Paepe vindt op zaterdag 16 april om 10.30 uur plaats in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Oudenburg.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier