Gewezen politicus en zeilwagenfanaat Eric Engelbrecht overleden in De Panne

Redactie KW

Eric Engelbrecht (66) uit De Panne is dinsdagnacht na een slepende ziekte overleden.

Hij laat een echtgenote, twee kinderen en drie kleinkinderen achter. Eric was in De Panne vooral bekend als gewezen politicus en voor zijn inzet voor de zeilwagensport.

Tot de gemeenteraadsverkiezing in 2012 maakte hij deel uit van de toenmalige oppositiepartij CD&Vplus. Van 1987 tot 2003 was hij afgevaardigd bestuurder en directeur van het Universitair Ziekenhuis in Gent. Hij was ook actief als docent aan het Vlekho en gastprofessor aan de Universiteit in Gent. Daarna was hij inspecteur-generaal van het interfederaal korps van de inspectie van financiën, permanent vertegenwoordiger van België bij de Europese Unie als lid van het budgetcomité en hij was ook nog deeltijds hoogleraar aan de KU in Leuven. Verder was hij beheerder in de ziekenhuizen van Veurne, Knokke en de Irisziekenhuizen van het Brussels Gewest.

Zeilwagenrijden

Eric was ook stichtend voorzitter van de jongerenzeilwagenclub De Krab, voorzitter van de Royal Sand Yacht Club van De Panne, voorzitter van de Belgische federatie van de land yachtclubs, stichtend lid en ondervoorzitter van de Landelijke Zeilwagenfederatie met zetel in De Panne en voorzitter van de internationale federatie van de zeilwagensport FISLY.

(GUS)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier