Gewezen gemeenteraadslid uit Zonnebeke Jozef Bryon overleden

Redactie KW

In zijn woning langs de Everzwijnhoek in Geluveld is Jozef Bryon op 84-jarige leeftijd overleden. Hij was socialistisch gemeenteraadslid in Zonnebeke van 1984 tot 1994.

Jozef Bryon werd geboren in Zonnebeke op 7 mei 1933 en overleed op 10 augustus in zijn woning in Geluveld. Hij was de echtgenoot van Julia Knockaert en de vader van Ronny en Rita Bryon – Dendauw en Franky en Marielle Bryon – Renders.

Hij was vroeger tuinman op de begraafplaatsen van de Commonwealth War Graves Commission. Hij was lid van de SP.A, S-Plus, meerdere kaartersclubs en vinkenmaatschappij De Blauwbekken. Hij was socialistisch gemeenteraadslid van 1984 tot 1994 onder burgemeester Maurice Bourgois. Zoon Franky volgde hem op als gemeenteraadslid en was in de vorige legislatuur schepen.

Jozef was heel sociaal ingesteld en woonde zo lang hij kon nog de gemeenteraadszittingen bij. De uitvaartplechtigheid vindt maandag 14 augustus plaats om 10.30 uur in de aula van het rouwcentrum Derveaux in de Astridstraat 8 in Zonnebeke .

(NVZ – foto NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier