Gewezen Bissegems schepen Jacques Debaere overleden

Drie jaar geleden namen gewezen schepenen wijlen Mizaël Fieuws (links) en wijlen Jacques Debaere (rechts) afscheid van het Oud Gemeentehuis. Ze vonden beiden dat het patrimonium niet mocht verloren gaan. © (Foto EDB)
Redactie KW

Jacques werd geboren op 23 mei 1934. Hij trouwde in oktober 1965 in Sint-Eloois-Winkel met Marie Thérèse Degraer, die begin dit jaar overleed.

Jacques werkte als maatschappelijk assistent bij de RSVZ in de Minister Tacklaan in Kortrijk. Na een fusie ging Jacques in Brugge werken, waar hij sociaal assistent/inspecteur werd. Jacques begon ook zitdagen te houden in Kortrijk waar hij uitleg gaf over het pensioen.

Hij werd in 1970 Bissegems schepen van Financiën en Sociale Zaken en deed dat tot en met de fusie met Kortrijk. Jacques startte toen De Raiffeisenkas op in Bissegem. Hij was secretaris-penningmeester van de supportersclub van Racing Bissegem, en nam het secretariaatswerk van het NCMV op zich. Hij stond mee aan de opstart van de jaarmarkt. Later engageerde hij zich in Neos. Jacques woonde in Bissegem, eerst in de Stationsstraat en later in de Meensesteenweg. Laatst verbleef hij in woonzorgcentrum Biezenheem in Bissegem. Hij heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. De uitvaartdienst vond plaats op zaterdag 17 juni in de Sint-Audomaruskerk op Bissegemplaats in Bissegem.

(EDB – Foto EDB)