Gevelplaten MEC Versluys in Bredene zorgen voor oproer

Redactie KW

Het Staf Versluys werd zeven jaren geleden gebouwd. Niets liet vermoeden dat de gebruikte roodbruine gevelplaten na een jaar reeds voor problemen zouden zorgen.

De werken werden aangevat begin april 2004 en definitief opgeleverd op 29 december in 2006. De platen werden aangekocht bij de Spaanse firma SA Composites Gurea. Na verloop van tijd bleken zich reeds problemen voor te doen met betrekking tot de geplaatste panelen. Er waren klachten over kleurverschillen en het loskomen van de afwerkingslaag.

Gebrek aan kwaliteit

Volgens een de gerechtsdeskundige is de schade uitsluitend toe te schrijven aan de gebrekkige kwaliteit van de platen. De technische verantwoordelijkheid ligt bij de SA Composites Gurea. Bij vonnis van 5 december 2013 veroordeelde de rechtbank van koophandel in Gent de SA Comp G tot betaling aan de gemeente Bredene van 82.505,38 euro meer btw en de gerechtelijke intresten vanaf 19.1.2010 en van de gedingkosten en de expertisekosten.

In beroep

Schepen Eddy Gryson vernam vorige week echter dat de Spaanse firma in beroep gaat tegen de beslissing van de rechtbank van koophandel in Gent.

Evenwel zal het schepencollege in de eerstkomende dagen zich over dit probleem buigen. De toestand van de gevelplaten is ondertussen niet meer om aan te zien en het directiecomité van het MEC Staf Versluys drong aan op een definitieve oplossing.

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier