Gevangenis Brugge krijgt winkeltje met snoep en zeep

Redactie KW

‘Soaps&Sweets’ is de klinkende naam van een uniek initiatief dat op 21 mei om 10 uur boven de doopvont wordt gehouden in het Penitentiair Complex van Brugge (PCB).

‘Soaps&Sweets’ is een shoppingpunt in de bezoekerswachtzaal van het PCB, bemand door vrijwilligers van het CAW Regio Noord-West-Vlaanderen. Zij staan in voor de verkoop van een waaier aan producten in samenwerking met de diensten van de gevangenis. Elke zaterdag van 10 tot 18 uur kunnen de bezoekers gedetineerden verrassen met verzorgingsproducten, rookwaren, chocolade, snoep, koffie…. terwijl met Kerst en Pasen speciale aanbiedingen voorhanden zijn.

‘Soaps&Sweets’ is een uitzonderlijk samenwerkingsproject tussen diverse partners van binnen en buiten de gevangenismuren: het ontwerp werd uitgetekend door het Technisch Instituut Heilige Familie te Brugge en de bouw en afwerking werden verzorgd door de technische ploeg van het PCB. Verder staan vrijwilligers van het CAW in voor de verkoop en de diensten van gevangenis verzorgen de aankoop van de goederen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier