Gevaarlijke vandalenstreken in Gullegem

Redactie KW

Zondagavond zijn drie jongeren via een noodtrap op het dak van een bakkerij in Gullegem geklommen, daarna gooiden ze twee zware stenen naar beneden.

Via de buitenzijde van een hoge afsluiting klauterden de vandalen tot op een plat dak. Daar sprongen ze op het deksel van de koelingsmotoren, om vervolgens op een ander dak te kruipen waar de zonnepanelen bevestigd zijn. Die zonnepanelen zijn verzwaard met een aantal stenen die elk 5,5 kg wegen. Twee van die stenen werden door de jongeren naar beneden gegooid op een wandelpad. Een van de stenen miste op een haar na de marktwagen van de buurman, een andere belandde in het struikgewas.

De bakker roept de jongeren op om zich te melden, zoniet dient hij klacht in

De bakker, die op dat ogenblik aan het werk was, werd gealarmeerd door zijn buurman en door het deksel van de koelingsmotoren dat lawaai maakte toen een van de jongeren erop sprong. Hij snelde naar de jongeren toe en kon een van hen staande houden. De bakker roept de jongeren op om zich te melden, zoniet dient hij klacht in. “Het mag een wonder heten dat daar op dat ogenblik niemand passeerde, anders kon het veel slechter afgelopen zijn”, besluit de bakker.

(NDZ – foto NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier