Gespecialiseerde garagist uit Alveringem bleek geen goeie boekhouder

Redactie KW

De man kon het faillissement van zijn zaak niet voorkomen en moest daarvoor maandag zelfs voor de rechter verschijnen in Ieper.

Wim M. (39) had zich als bekwame technicus toegelegd op Porsche, sportwagens en oldtimers. Die kocht hij op, om ze daarna op punt te stellen en opnieuw door te verkopen. Helaas had hij minder kaas gegeten van boekhouden en zelfstandig ondernemen. Volgens het openbaar ministerie probeerde hij de ene put met de andere te vullen. Uiteindelijk ging zijn zaak failliet en verdwenen er tienduizenden euro’s. De curator vreest dat de burgerlijke partijen, die een auto kochten of verkochten, nooit nog een cent zullen zien, want binnen het faillissement staat de rekening op nul.

De beklaagde stond terecht voor misbruik van vertrouwen en oplichting. Het openbaar ministerie vordert een straf met uitstel. De verdediging zei dat haar cliënt echt geen kwade bedoelingen had en er alles aan deed om het onafwendbare faillissement te ontlopen. Dat lukte niet en de verdediging pleitte de vrijspraak, hoogstens de opschorting of een straf met uitstel.

De zaak wordt voortgezet op 14 december.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier