Geschorste Hoogleedse pastoor wegens seksueel misbruik voor rechter

Redactie KW

Pastoor Jeroen C., die tot begin november vorig jaar pastoor in Hooglede was, verschijnt voor verkrachting en aanranding van een minderjarige jongen op maandag 27 april voor de Kortrijkse strafrechter. Hij ontkent elke verdenking.

De feiten zouden zich begin van de jaren 2000 hebben afgespeeld in Menen. Jeroen C. was er van januari 1997 tot 2007 pastoor op de parochies Sint-Franciscus en Sint-Vedastus. Het slachtoffer was toen 17 jaar.

Omgangsverbod

De jongen bracht pas twee jaar geleden het Meldpunt voor Seksueel Misbruik in de Kerk bij het bisdom in Brugge van het seksueel misbruik op de hoogte. Jeroen C., die intussen pastoor in Hooglede was, werd door bisschop Jozef De Kesel een omgangsverbod met minderjarigen opgelegd.

Omdat het om een niet verjaard feit gaat werd de klacht overgemaakt aan Federale Overheidsdienst Justitie. Daarna opende het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, een onderzoek, enkel over aanranding met geweld en verkrachting. In afwachting van het resultaat werd Jeroen C. door het bisdom ook nog preventief geschorst. De pastoor verkoos in november vorig jaar Hooglede te verlaten.

Onderzoek afgerond

Het onderzoek is afgerond. Er zijn volgens het gerecht voldoende aanwijzingen om de zaak voor de rechter te brengen. De 51-jarige Jeroen C. ontkent de beschuldiging en heeft het enkel over seksueel contact met wederzijdse toestemming.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier