Gerard en Finn: een verschil van 101 jaar

17/03/17 om 09:35 - Bijgewerkt om 12:17

Sinds begin deze maand heeft Gerard Schotte er een tiende achterkleinkind bij: op 2 maart werd Finn geboren. Het leeftijdsverschil tussen beiden bedraagt ruim 101 jaar.

Gerard en Finn: een verschil van 101 jaar

Gerard Schotte met zijn pasgeboren achterkleinkind Finn Ghesquière. © AXV

Gerard Schotte, geboren in Rollegem-Kapelle en opgegroeid in het Waalse Luingne, woonde vele tientallen jaren in Rollegem, meer bepaald in het gehucht Tombroek. Sinds een drietal jaar woont Gerard, die op 12 november 2016 101 jaar oud werd, in woonzorgcentrum Biezenheem in Bissegem.

Tiende achterkleinkind

De op één na oudste man van Groot-Kortrijk, die 74 jaar getrouwd was met Marie-José Maes (zij stierf in maart 2013), krijgt daar heel regelmatig bezoek van zijn drie dochters Monique, Magda en Rose-Marie (zoon Jozef overleed een aantal jaar geleden), zeven kleinkinderen en achterkleinkinderen. Momenten die de 101 jaar oude Gerard steeds koestert.

Maar vorig weekend kreeg hij toch heel speciaal bezoek: kleinzoon Jelle Ghesquière en zijn vriendin Kathleen Burvenich gingen toen langs met hun zoon Finn, die op 2 maart werd geboren. Hij is meteen zijn tiende achterkleinkind.

Een 'schoontje'

Toen overgrootvader Gerard de kleine spruit van, op dat moment, een week oud in zijn armen mocht nemen, glunderde hij helemaal. "Het is een schoontje", stelde Gerard terwijl hij zijn tiende achterkleinkind bewonderde. Een baby'tje dat meer dan 101 jaar jonger is dan hij: Gerard is sinds 12 november vorig jaar namelijk 101 lentes jong.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!