Gepeste jongen van 13 uit Vlamertinge sterft na wanhoopsdaad

© gf/kw
Redactie KW

Na een doodsstrijd van drie dagen is woensdagavond de 13-jarige Lars Declercq uit Vlamertinge overleden in het Ieperse Jan Ypermanziekenhuis. Zondagavond had de jongen een einde proberen te maken aan zijn leven, nadat hij volgens zijn ouders al een hele tijd gepest werd op zijn school, het VTI van Poperinge.

“De school heeft ons zo veel keer een gesprek beloofd, maar nooit kwam er iets van in huis”, zegt Lars’ moeder Ramona. “Wilde men de naam van de school niet besmeuren, omdat het niet de eerste zelfmoordpoging was van een leerling van het VTI? Lars werd door een tiental andere leerlingen gepest, ze volgden mijn zoon zelfs tot in de Chiro om daar hun ‘werk’ verder te zetten.”

Gepeste jongen van 13 uit Vlamertinge sterft na wanhoopsdaad
© gf/kw


© gf/kw

Directeur Stefaan Gyssels van het VTI spreekt tegen dat zijn school iets kan worden verweten. “We waren op de hoogte van pestgedrag tegenover Lars en hadden hierover al gesprekken met de ouders. Net na de vakantie was er weer zo’n gesprek voorzien. Te laat echter… We blijven echter verder ijveren om het pesten buiten onze school te krijgen. Al is dit een maatschappelijk probleem dat zeker niet stopt aan de schoolpoort.” (DT)

Lees het verhaal in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Gepeste jongen van 13 uit Vlamertinge sterft na wanhoopsdaad


Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier