Georges Keters is Ridder in de Orde van de Champagne in Middelkerke

Burgemeester Janna Rommel-Opstaele, champagneridder Georges Keters, Wim Dierendonck, schepen voor Toerisme Michel Landuyt, Delphine en Christophe Prévoteau en Peter Vermander zetten het 19de Champagneweekend bruisend in. (Foto LC)
Redactie KW

De 19de editie van het Champagneweekend werd in het Casino ingezet met de opname van culinair en toeristisch journalist Georges Keters als Ridder in de Orde van de Champagne.

Wie zich op een buitengewone wijze inzet voor de gemeente, op toeristisch of gastronomische vlak, de gemeente naambekendheid geeft of de promotie van de gemeente verheft, komt in aanmerking om opgenomen te worden in het selecte groepje van ridders. “Aangezien Georges Keters al jaar en dag op culinair en gastronomisch vlak een ware ambassadeur is voor onze gemeente, en ruim voldoet aan alle voorwaarden, is zijn intronisatie als Ridder in de Orde van de Champagne meer dan verdiend”, zegt Michel Landuyt, schepen voor Toerisme. Ook burgemeester Janna Rommel-Opstale bezorgde Georges Keters, geboren en getogen in Middelkerke, de gepaste versierselen van de ridderorde en een zilveren champagnesierstuk van de hand van kunstenaar Peter Vermander. Florist Wim Dierendonck bedacht de nieuwe ridder met bloemen, inclusief champagneglaasjes.

Achttien diploma’s

“Ik ben uiteraard heel blij met deze erkenning, te meer daar het een erkenning is in eigen gemeente”, zegt Georges Keters die zich nog eerdere ridders herinnert zoals onder meer sportjournalist Michel Wuyts, zangeres Jo Lemaire, fotograaf Johan Töpke, ontwerper van medailles en juwelen Gino Coens en wijnjournalist Alain Bloeykens. Georges vergaarde al in heel wat steden, ook vaak uit andere landen, diverse erkenningen in de vorm van ambassadeur, ridder, erelid of compagnon. Goed voor 18 diploma’s, oorkondes of charters. “Dit ridderschap is dan ook de figuurlijke kers op de taart. Zoveel zullen er nu immers niet meer bij komen. Of toch?”, lacht Georges Keters.

(LC – foto LC)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 20 november

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier