Gentleman’s Ride trekt zondag van Wevelgem naar Oudenburg

Ivan Desender rijdt de West-Vlaamse Gentleman's Ride meer met zijn Triumph T6. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Zondag 27 september wordt over de hele wereld The Distinguished Gentleman’s Ride gereden. Ook West-Vlaanderen neemt aan het initiatief deel.

In onze provincie is er een rit die start bij de dealer van Triumph in Wevelgem en eindigt in Bikers Loft Groenedijk In Oudenburg. Bedoeling van de motorenrit is geld in te zamelen voor het onderzoek naar prostaatkanker. “Het wordt een bijzondere gebeurtenis, want voorwaarde om deel te nemen is dat je als een gentleman uit de jaren ’50-’60 gekleed bent. Wie meerijdt, betaalt aan de organisatie een bepaalde som als sponsoring”, vertelt Ivan Desender van Bikers Loft Groenedijk. Hij rijdt zelf mee met zijn Triumph T6, een remake van het model Steve McQueen uit de film The Great Escape.

“De tocht wordt een hommage aan motorrijden, stijl en vriendschap. In meer dan 250 steden zullen de rijders zich chic kleden om hun rit te maken. Het begon in 2012, toen enkele Australische vrienden het idee opvatten om het soms negatieve imago van motorrijders een ander gezicht te geven”, aldus nog Ivan.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier