Gent-Wevelgem verliest Casselberg aan loopwedstrijd en carnavalsoptocht

Redactie KW

Gent-Wevelgem rijdt met Pasen niet over de Casselberg. De organisatie kreeg daaromtrent geen toelating van de burgemeester omdat er die dag in de voormiddag een loopwedstrijd wordt gehouden en er in de late namiddag een kleine carnavalsoptocht is.

Dat is meteen een streep door de rekening van de organisatie die net dit jaar uitpakt met zeven wedstrijden op één dag. “We hadden een strikt uurschema opgesteld en zitten nu even met de handen in het haar,” zegt Hans Declercq. “We kunnen natuurlijk de koers met 15 minuten vertragen, maar we hopen toch het sportief karakter van de rit te behouden door een andere helling in het parcours op te nemen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan een tweede beklimming van de Catsberg of de Zwarteberg.”

Dat de Casselberg uit Gent-Wevelgem verdwijnt, is een beslissing van de Casselse burgemeester. “De loopwedstrijd van Watten naar Cassel is blijkbaar belangrijker. De deelnemers plaatsen ‘s morgens hun wagen op Cassel en worden dan met pendelbussen naar Watten gebracht om dan naar Cassel terug te lopen.”

Blijven onderhandelen

Op Paasmaandag dan wordt in Cassel de grote carnavalsstoet gehouden. “Ik begrijp ook wel dat de Casselberg die Paaszondag van ons alleen niet is. Maar dat de burgemeester in een gesprek alleen maar non, non, non zegt is zonde. Hij wist al van vorig jaar dat onze koers in 2016 op 27 maart zou vallen.”

De organisatie probeert nu nog te onderhandelen met de carnavalsgroepen en trekt ook naar de buurgemeenten van Cassel om daar met de burgemeesters gesprekken aan te knopen. Half november zou het nieuwe parcours moeten klaar zijn.

(MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier