Gemengde reacties op eerste Oostendse nieuwjaarsreceptie op het Wapenplein

De nieuwjaarsreceptie vond voor het eerst plaats op het Wapenplein. © MF
Redactie KW

Voor het eerst vond de traditionele nieuwjaarsdrink voor inwoners plaats op het Wapenplein in plaats van het Kursaal in Oostende.

De nieuwjaarsdrink voor de inwoners van Oostende vond dit jaar voor het eerst plaats op het Wapenplein. De voorbije jaren vond de receptie traditiegetrouw onderdak in het Kursaal. Door de winterse weersomstandigheden werd het optreden van de Koninklijke Stadsharmonie last-minute geannuleerd. De reacties op de vernieuwde formule waren gemengd.

“Jammer om zo lang te moeten aanschuiven voor een druppelglaasje wijn. Heb het dan maar opgegeven en niets gedronken”, klinkt het op Facebook. “Een trieste bedoening vergeleken met vorige jaren in het casino, koude soep ,lauwe glühwein en maar kou lijden. Vroeger was er wijn naar believen, chips als hapjes en hier waren de toiletten ook zoek. Hopelijk volgend jaar beter”, aldus een andere reactie op het evenement.

“Grote flop, geen koffie wegens geen warm water, geen glühwein wegens niet warm, wijn in dreupelglaasjes, Maespils als bier niet te drinken… Dit is willen maar niet kunnen”, valt ook nog te horen.

De speech van burgemeester Johan Vande Lanotte was bovendien zeer beperkt en duurde nog geen twee minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier