Gemeenteraadslid uit Vleteren wil geen motortreffen meer in zijn straat

Redactie KW

Maandagavond stonden meerderheid en oppositie lijnrecht tegenover elkaar in de gemeenteraad van Vleteren. Vooral over een motortreffen en de nieuwe locatie van de technische dienst liepen de gemoederen hoog op.

Er stonden amper negen punten op de agenda van de gemeenteraad, maar het ging er maandagavond behoorlijk heftig aan toe. Er was de toewijzing van de openbare verkoop van de site oude jongensschool in de Kasteelstraat in Oostvleteren. Vastgoedontwikkelaar NV Maepo uit Maarkedal kon het hele terrein kopen, inclusief garage, voor 247.000 euro. Het schoolgebouw vooraan wordt gerestaureerd, de achterkant is woongebied. De overige punten van de agenda gingen vrij snel, tot we bij de varia-punten beland waren.

De Steenstraat werd geterroriseerd door een hoop snelheidsduivels. Dat kan toch niet?

Oppositieraadslid Christophe Vandeputte (CD&V) had een opmerking over een motortreffen dat zaterdag plaatsvond in Woesten. “Als gemeente hebben jullie daar toestemming voor gegeven, maar die motors hebben zich niet gehouden aan de verkeersregels”, aldus het gemeenteraadslid. “De Steenstraat (de straat waar het raadslid woont, red.) werd geterroriseerd door een hoop snelheidsduivels. Dat kan toch niet?”

Burgemeester Stephan Mourisse (LVP) reageerde cynisch: “Dan zal ik voortaan alle motortreffens schrappen…” Christophe Vandeputte pikte in: “Organiseer het dan in jouw straat, maar niet in de Steenstraat.” De burgemeester vond het daarmee welletjes. “In mijn straat zijn ze meer dan welkom, ik doe niet mee aan de verzuring van de maatschappij. Wat niet wil zeggen, dat de verkeersvoorschriften niet voor iedereen blijven gelden. Maar we kunnen toch moeilijk alles afschaffen?”

(JL – foto RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier