Gemeenteraadslid Heuvelland stelt voor om zitpenning te storten in hulpfonds vluchtelingen

© BELGA
Redactie KW

Gemeenteraadslid Dirk Baekelandt (Gemeentebelangen) stelde voor om de zitpenning van de gemeenteraad te storten in een hulpfonds voor de vluchtelingen.

“Als politici moeten we het voorbeeld geven en zo kan ook de bevolking warm gemaakt worden om een storting te doen aan het hulpfonds.”

Voorzitter Bert Doise van de gemeenteraad hoopt de praktische kant van de oprichting van dit hulpfonds klaar te krijgen voor het eind van de komende maand. Ondertussen zijn er vluchtelingen aangekomen in Heuvelland. Het betreft jonge mannen (18-19-20 jaar) uit Syrië die in de sociale woning van Nieuwkerke verblijven.

De gemeente besliste ondertussen om de sociale woning in Dranouter in de voormalige pastorie te verkopen. “Er waren teveel herstellingswerken nodig om dit gebouw nog als een waardige woning verder aan te bieden,” weet OCMW-voorzitter Ward Dierickx . “In onze gemeente stelden 2 particulieren zich kandidaat om vluchtelingen op te vangen in hun eigen woning. Indien we vanuit de overheid gevraagd worden naar extra bedden, dan overwegen we ook de pastorie van Wijtschate te gebruiken.”

De Westhoekgemeenten bieden momenteel opvang aan 205 personen en dat kan afhankelijk van de vraag aangepast worden tot een capaciteit van 300 bedden. Met de opvang in Fedasil Poelkapelle zouden zo tot 650 vluchtelingen in de Westhoek kunnen opgevangen worden.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier