Gemeenteraad Oostende: nog geen schot in zwembaddossier

Redactie KW

Oostende moet nog niet meteen een nieuw zwembad verwachten. Dat bleek uit het antwoord van schepen van Sport Arne Deblauwe op een interpellatie van N-VA’er Björn Anseeuw.

Een architectuurwedstrijd leverde niet meteen een duidelijke winnaar op en het Vlaams Gewest blijkt niet akkoord te gaan om de grond nog in erfpacht te geven tegen de huidige voorwaarden.

Björn Anseeuw gaf een historisch overzicht waaruit bleek dat destijds ook lang gepalaverd werd over de bouw van een nieuw zwembad. Hij had grote pancartes meegebracht met foto’s waaruit de vervallen toestand van het gebouw moest blijken. Een doorroeste trap, een dakgoot aan de binnenkant van het gebouw die het water langs de binnenmuur moest opvangen, een lekkend stuk plafond. “Lap- en tapwerk”, vond Anseeuw, die stelde dat de nood hoog is.

Anseeuw stelde dat Oostende nood heeft aan meer zwemoppervlakte en herhaalde het N-VA-voorstel om een nieuw zwembad te bouwen op sportpark De Schorre. “Het huidige zwembad aan de Drie Gapers is niet beschermd, al staat het wel op de erfgoedlijst. Het zwembad kan worden afgebroken en dat is ook waar ik de voorkeur aan geef, alleen al uit respect voor het oorspronkelijke zicht op de Thermen en de Koninklijke Gaanderijen.”

Schepen Deblauwe antwoordde dat het zwembad hoe dan ook op de huidige locatie blijft, een idee dat ook de voorkeur van Groen wegdraagt. Hij liet wel weten dat er nog niet echt schot zit in het dossier. “De architectuurwedstrijd onder toezicht van de Vlaamse Bouwmeester heeft nog geen duidelijke winnaar opgeleverd. In de tweede ronde is er nog geen oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is. Volgende week zitten we samen met juristen, de Vlaamse Bouwmeester en de vier overgebleven ontwerpbureaus. Wij vroegen ook een verlenging van de erfpacht op de gronden, die eigendom zijn van het Vlaams Gewest. Vorige week vernamen we dat het Vlaams Gewest niet bereid is om de erfpacht te verlengen aan de huidige voorwaarden. Ook daarover zitten we binnenkort rond de tafel.”

(HH)