Gemeenteraad Lichtervelde keurt voorontwerp JOC goed

De architecten, jeugdconsulent Thijs Vangheluwe en jeugdschepen Steven Bogaert met de maquette van het voorontwerp. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De Lichterveldse gemeenteraad heeft maandagavond het voorontwerp voor het nieuwe jeugdontmoetingscentrum goedgekeurd.

De plannen voor het nieuwe JOC, dat op de hoek van de Torhoutstraat en de Boomgaardstraat moet verrijzen, kwamen tot stand dankzij de samenwerking tussen architectenbureau Raamwerk en een werkgroep, die bestaat uit vertegenwoordigers van de jeugdraad, Formaat, het jeugdhuis, de politieke fracties en de jeugdconsulent.

Maandagavond werd het voorontwerp voorgelegd aan en goedgekeurd door de gemeenteraad. Het jeugdontmoetingscentrum zal een jeugdhuis, een polyvalente zaal, een crearuimte, een repetitieruimte en kantoren omvatten. Buiten zijn er twee zogenaamde ‘evenementenkoeren’ voorzien, maar ook een ruime fietsenstalling en twee parkeerplaatsen voor kort parkeren.

Nu het voorontwerp werd goedgekeurd, kan de stedenbouwkundige aanvraag ingediend worden. Het gemeentebestuur hoopt de werken te kunnen starten voor de zomer. Die zouden een jaar in beslag nemen. De kosten worden geraamd op 418.000 euro exclusief btw en erelonen.

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier