Gemeenteraad Lichtervelde bekrachtigt samenscholingsverbod tegen Pokémonjagers

© Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De gemeenteraad van Lichtervelde heeft het samenscholingsverbod in de Kleine Essestraat maandagavond bekrachtigd. Dat verbod was al in voege sinds 12 september omdat bepaalde Pokémonjagers er voor overlast zouden zorgen.

De omgeving van het kapelletje in de Kleine Essestraat is in het populaire spelletje Pokémon GO een zogenaamde Pokéstop. Dat betekent dat er veel zeldzame Pokémon kunnen gevangen worden. De plek is dan ook een heuse hotspot bij Pokémonjagers. Dat brengt echter de nodige overlast met zich mee: buurtbewoners ergeren zich onder meer aan achtergelaten afval en lawaaihinder.

Niet in verhouding

Omdat er geen verbetering kwam, vaardigde de burgemeester op 12 september een samenscholingsverbod uit. Concreet mogen er sindsdien tussen 19 en 8 uur geen groepen groter dan 3 personen meer aanwezig zijn in de Kleine Essestraat. Dat verbod werd maandagavond op de gemeenteraad voorgelegd ter bekrachtiging. CD&V en N-VA stemden voor, Open VLD en SOMM stemden tegen. “De maatregel staat niet in verhouding tot wat daar gebeurt”, klonk het bij de tegenstanders.

Volgens de burgemeester werden er sinds de invoering van het verbod nog geen pv’s opgemaakt.

(TV – Foto Kurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier