Gemeentelijke prijzen uitgereikt in Ichtegem

© FOTO GINO COGHE
Redactie KW

In Ichtegem werden de jaarlijkse gemeentelijke prijzen uitgereikt. Sportvrouw van het Jaar werd voor de zevende keer ultraloopster Dora Vandewaetere uit Eernegem, sportman is Jurgen Eeckeloo, ook uit Eernegem, die aan ‘reining’ of Amerikaanse dressuur doet.

De Cultuurprijs ging naar de Sint-Maartenswerkgroep die van het Sint-Maartensfeest een Ichtegems volksfeest maakte. De Jeugdprijs wordt gedeeld door twee laureaten: Stefaan Feys staat Chiro Eernegem met raad en daad bij, Jan Ducatteeuw en Cecile Provoost gingen jaren koken bij KSA Ichtegem en bakken nu nog elk jaar pannenkoeken voor KSA en Meisjeschiro Ichtegem. De Seniorenprijs was voor de 90-jarige Firmin Rosseel uit Eernegem, die zich al jaren inzet voor onder meer de Sint-Annavrienden, de vrienden van het Eernegemse rusthuis. De Milieuprijs werd posthuum toegekend aan Ivan Tolpe, de Eernegemse landbouwer en pionier in mestverwerking die op 1 november bij een arbeidsongeval om het leven kwam.

Jeugdsporter 2013 is Iza Lauwers, die aan atletiek en toestelturnen doet. De Bijzondere U21 van SK Eernegem werden Sportploeg van het jaar, maar niemand van de club kwam de prijs afhalen. Ex-profwielrenner Jurgen Van De Walle uit Eernegem was er dan weer wel om de Trofee voor Sportverdienste in ontvangst te nemen als afsluiter van zijn wielercarrière. Robby Depotter uit Eernegem kreeg de Trofee voor de Andersvalide Sporter. Hij doet aan boccia, een balwerpsport voor sporters met een zware motorische beperking, die goed gelijkt op petanque.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout van vrijdag 31 januari

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier