Gemeentelijke prijzen uitgereikt in Ichtegem

Alle prijswinnaars poseerden na afloop samen voor de foto.
Redactie KW

In Ichtegem werden de gemeentelijke Sport-, Cultuur-, Jeugd-, Milieu- en Seniorenprijzen uitgereikt.

De Cultuurprijs ging dit jaar naar het Tramstatiecomité, dat met een uiterst succesvolle tiendaagse revival van Carina Radio in september heel wat mensen samenbracht. De Jeugdprijs ging naar Willy Vermander, al 27 keer kok op KSA-kamp en een steun en toeverlaat van de Chiro en de KSA van Ichtegem. De seniorenprijs was weggelegd voor Raf Muylle, die al 40 jaar erg actief is in talloze verenigingen. De Milieuprijs werd gewonnen door de Ichtegemse Zwerfvuilpeters en -meters, die zwerfvuil opruimen in hun omgeving.

Sportman van het Jaar werd skeelerkampioen Brecht De Smedt uit Bekegem. Hij haalde onder meer een eerste plaats op de 24 Uren van Le Mans. Discodanseres Faye Plyson is de nieuwe Sportvrouw van het Jaar. Zij werd met haar team vijfde op het wereldkampioenschap in Bochum. Daniël Maes, 50 jaar bestuurslid van de Koninklijke Veloclub Ichtegem-Sportief, kreeg de Trofee voor Sportverdienste.

Jeugdsporter van het Jaar werd voor de tweede keer op rij Kaat Dumarey. De acrobatische gymnaste was te zien in de VTM-talentenjacht Belgium’s Got Talent en haalde met haar team drie gouden medailles op de Europese Spelen in Bakoe, Azerbeidzjan. In oktober deden ze daar nog eens drie gouden medailles bovenop op het EK in het Duitse Riesa. Krachtbalclub KBK Ichtegem was twee keer aan het feest: hun pupillen werden Jeugdploeg 2015 en hun reserven Sportploeg 2015.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier