Gemeentelijk infoblad Koekelare nog maar om de twee maanden wegens groter lettertype

De Roepsteen verschijnt voortaan nog slechts tweemaandelijks. © Foto TV
Redactie KW

De Roepsteen, het infoblad van de gemeente Koekelare, verschijnt voortaan nog slechts tweemaandelijks. De voornaamste reden is een groter lettertype.

Maandagavond vond in Koekelare de gemeenteraadszitting plaats. Tijdens de vragenronde vroeg gemeenteraadslid Tom Pollentier (CD&V) zich af waarom gemeentelijk infoblad De Roepsteen, dat in een nieuw jasje steekt sinds de voorstelling van de nieuwe huisstijl, niet langer maandelijks verschijnt.

“De senioren vroegen om ons vernieuwde infoblad te drukken met een groter lettertype”, aldus schepen van Cultuur Jessy Salenbien (SP.A). “Aangezien het in het verleden al niet gemakkelijk was om al ons nieuws op die 8 pagina’s te krijgen, zouden we met een groter lettertype naar 12 pagina’s moeten gaan. We hebben gepolst bij de verenigingen en zij achtten het niet onoverkomelijk om hun nieuws voortaan tweemaandelijks te zien verschijnen. Nu kunnen we om de twee maanden een mooi infoblad uitbrengen, met meer pagina’s én in kleur, en dat tegen een lager kostenplaatje dan vroeger.”

Ook gemeenteraadslid Eric Huyghe (CD&V) had het De Roepsteen. “Het infoblad ziet er mooi uit, maar ik vind het jammer dat een drietal foto’s van erg slechte kwaliteit is”, aldus Huyghe. Schepen Salenbien gaf toe dat de resolutie van die foto’s niet voldoende hoog was. “We zullen daar in de toekomst op letten”, beloofde ze.

Tot slot had ook gemeenteraadslid Raf Willaert (Open VLD) een vraag. “Betekent de nieuwe huisstijl met het bijhorende logo dat het oude wapenschild van de gemeente verdwijnt? Dat zou toch jammer zijn, want het dateert uit de dertiende eeuw.” Ook hem kon schepen Salenbien geruststellen. “Het wapenschild blijven we sowieso gebruiken, bijvoorbeeld op de trouwboekjes.”

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier