Gemeentehuis van Middelkerke krijgt premie van 600.000 euro voor renovatie

20/03/17 om 21:36 - Bijgewerkt om 21:36

Minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois kent een premie van bijna 600.00 euro toe voor de restauratie van het gemeentehuis in Middelkerke.

Gemeentehuis van Middelkerke krijgt premie van 600.000 euro voor renovatie

Het gemeentehuis van Middelkerke. © MF

Het gemeentehuis van Middelkerke in de Spermaliestraat is sinds 2002 beschermd als monument. Het is een mooi voorbeeld van een wederopbouwgemeentehuis na de Eerste Wereldoorlog. Samen met de kerk vormt het gemeentehuis een belangrijk referentiepunt aan de weg Oostende-Nieuwpoort. Met deze premie wordt het oorspronkelijk schrijnwerk en het torentje gerestaureerd. In een latere fase volgen dan de gevelrestauratie en de vloerstructuur van de zolder.

Ook een art-decopand uit 1925 in de Koninginnelaan 13 krijgt een restauratiepremie van 195.000 euro. De art-decowoning is sinds 2009 beschermd als monument. Het is een van de weinige realisaties van woonhuizen buiten Gent en omgeving ontworpen door de Gentse architect Geo Henderick. Henderick was adviserend architect en directeur van de werken van de Dienst der Verwoeste Gewesten voor Veurne en de kuststreek, een van de grootste actoren in de organisatie van de wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog. De premie wordt gebruikt voor het herstellen van de betonnen versieringen, restauratie van het dak en de reiniging van de voorgevel.

(MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!