Gemeentebestuur Middelkerke lanceert project ‘Parkeer en Zorg’

Burgemeester Janna Rommel-Opstaele terwijl ze een sticker 'Parkeer & Zorg' aanbrengt.
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Middelkerke biedt sinds deze maand het concept van ‘Parkeer & Zorg’ aan haar zorgverstrekkers aan.

Parkeer & zorg is een initiatief dat er voor zorgt dat zorgverstrekkers zo vlugger hun patiënten kunnen verzorgen. “In een toeristische gemeente als Middelkerke is het voor een zorgverstrekker vaak een helse klus om tot bij zijn patiënt te geraken. Een vrije parkeerplaats vinden is een hele opgave. Zorgverstrekkers moeten lang rondrijden waardoor de wachttijden voor hun patiënten oplopen. Met Parkeer & Zorg kunnen patiënten of hun buur ervoor kiezen om hun garage of oprit ter beschikking te stellen van hun zorgverstrekker voor de duurtijd van de verzorging”, klinkt het.

Patiënten of hun buren kunnen dit kenbaar maken door een sticker duidelijk zichtbaar aan te brengen op hun garage of oprit met het P&Z-logo. De stickers kunnen bekomen worden aan de gemeente bij de parkeershop. De zorgverstrekkers op hun beurt moeten beschikken over een P&Z-kaart met vermelding van hun naam, telefoonnummer en een RIZIV nummer of een inschrijvingsbewijs van verzorgende. De kaart moet duidelijk zichtbaar achter de voorruit van de wagen liggen zodra de zorgverstrekker gebruik maakt van een P&Z-parkeerplaats.

“Het hele concept is gratis, zowel voor de burger die zijn oprit ter beschikking stelt als voor de zorgverstrekker. Geen enkele kustgemeente biedt een dergelijke service aan en daar ben ik best wel trots op”, zegt burgemeester Janna Rommel-Opstaele. “We vragen aan alle burgers van onze gemeente om hier aan mee te werken. In de badplaatsen is het voor de zorgverstrekker vanzelfsprekend het moeilijkst om in drukke periodes een parkeerplaats te vinden.”

Iedereen kan meedoen

“We rekenen op heel wat solidariteit van onze burgers, ook wie vandaag nog geen zorg nodig heeft, want op een dag kan dat wel het geval zijn en dan ben ook jij ongetwijfeld blij dat een zorgverstrekker jou gemakkelijk kan bereiken”, aldus nog de burgemeester.

Zowel de stickers als de kaarten voor de zorgverstrekkers zijn gratis af te halen in het MAC bij de parkeershop tijdens de openingsuren. Zowel via mail, telefonisch of via een bezoek aan de parkeershop kun je je kandidaat stellen om mee te werken aan dit project.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier