Gemeente Wingene blijft financieel gezond

Redactie KW

Veel cijfertjes op de laatste gemeenteraad voor het zomerreces in Wingene. De financieel beheerder mocht met trots aankondigen dat de gemeente Wingene financieel gezond is en blijft.

De gemeenteraad van Wingene stond in het teken van de jaarrekeningen van 2015. Voor het eerst sinds 2012 werd er vorig jaar weer fors geïnvesteerd in de gemeente. Vooral de nieuwe sporthal in Zwevezele en de aanleg van De Hille sprongen in het oog. Toch heeft dat geen weerslag op het totale eindplaatje, want alle cijfers zoals de zogenaamde autofinancieringsmarge en de schuldgraad eindigen in de positieve cijfers. De schuld zelf kon verder afgebouwd worden naar bijna 13 miljoen euro, of 912 euro per inwoner. Drie jaar geleden was dat nog 1.236 euro per inwoner of ruim 17 miljoen euro in totaal.

Opvallend is evenwel dat van de geplande investeringen vorig jaar slechts 44 procent werd gerealiseerd. Er zit dus nog heel wat in de pijplijn om dit en de volgende twee jaren uit te voeren, denk maar aan de grote rioleringswerken aan de centrumstraten Blekreke, Galgenstraat, Kaplotestraat en Zandbergstraat, die normaal in augustus van start zouden gaan.

(RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier