Gemeente wil volgend jaar weer meer animo op Bovekerke Kermis

Op de kermis van Bovekerke stond dit jaar alleen een schietkraam. (Foto iStock)
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Bovekerke Kermis was dit jaar maar een mager beestje. Schepen van Feestelijkheden Carole Himpens (SP.A) belooft volgend jaar beterschap.

Raadslid Jan Lievens (Open VLD) richtte zich op de gemeenteraadszitting van maandagavond tot schepen van Feestelijkheden Carole Himpens (SP.A). “Er was onlangs kermis in Bovekerke, maar jammer genoeg was daar niks van te merken. Er stond alleen een schietkraam. Jonge kinderen kwamen dus niet aan hun trekken. Hoe komt dat? En welke stappen onderneemt de gemeente om dat in de toekomst te vermijden?”

“Ik kreeg van de kermiskramers telefoon: zonder randanimatie wilden ze niet meer naar Bovekerke komen”, reageert de schepen. “Geen enkele vereniging voelde zich echter geroepen om iets te organiseren. Ondertussen heb ik al overleg gehad met de oudervereniging van Bovekerke, om de kermis volgend jaar nieuw leven in te blazen. En als die randanimatie er is, dan komen de foorkramers zeker terug. Er is ondertussen ook een aanvraag binnen om volgend jaar opnieuw een rommelmarkt te organiseren.”

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier