Gemeente stuurt vijftigplussers en rolstoelgebruikers voor voordracht zonder lift naar zolderverdieping

Redactie KW

Een voordracht voor vijftigplussers over successierechten in het ontmoetingscentrum van Geluveld is donderdagnamiddag volledig in de soep gedraaid.

Aanvankelijk zou de voordracht plaatsvinden in de grote zaal van het OC in Geluveld. Toen bleek dat die door een andere dienst in gebruik was, werd beslist om de activiteit boven in de zolderzaal te organiseren. Alleen had niemand er aan gedacht dat minder mobiele mensen de draaitrap niet konden nemen. Het werd nog erger toen ingeschrevenen aan deze sessie met een rolwagen aankwamen en niet aan de voordracht konden deelnemen aangezien ze niet op zolder raakten. De rolstoelgebruiker had bijgevolg samen met zijn begeleider plots de grote zaal voor zich alleen. Die was ondertussen al helemaal opgeruimd en kon als danszaal doorgaan.

Ook wie wél boven raakte had duidelijk iets anders verwacht van het gebeuren. Plots zaten ze met bijna 60 toeschouwers op een klein videoscherm te staren, wat ook al niet bevorderlijk was voor de nodige uitleg.

Bij navraag bij burgemeester Dirk Sioen van Zonnebeke deze voormiddag blijkt dat ook hij verveeld zit met het incident. “Ik wil de betrokken personen persoonlijk mijn excuses aanbieden”, zegt hij. “Ondertussen wordt de zaak verder besproken binnen de gemeentediensten. We zullen er in de toekomst nog meer op toezien dat dergelijke feiten zich niet meer voordoen.”

(ZB)