Gemeente Staden huldigt sportlaureaten

© Joke Couvreur
Redactie KW

Sportman van het jaar is wielerprof Jelle Wallays, sportvrouw is Christa Noyez, Christof Swaenepoel werd verkozen tot sporter met een beperking, Lisa Denoo als sporter in combinatie met dier of motor en Patrick Mertens ontving de trofee voor sportverdienste.

Bij de verkiezing van sportman moest de uiteindelijke laureaat Jelle Wallays het afleggen tegen broer Jens en de vele atleten Gino Bonte (PK 3000 meter), Jannes Cottyn (brons op BK trial), Rik Demuynck (veelvuldig Europees, Belgisch en Vlaams kampioen in de werpvijfkamp, hamerslingeren, gewichtwerpen), Arthur Devoldere (PK veldlopen, 100 en 200 meter bij de eendjes), Maxim Kerremans (PK veldlopen, 3000 en 5000 meter), Lleyton Soenen (PK 200 meter) en Jeroen Vandewalle (PK 4×800 meter).

Christa Noyez kreeg de titel van sportvrouw van het jaar omwille van haar provinciale titels op de 400 meter, 3.000 meter en 5.000 meter en als winnares van het pistecriterium. Tafeltennisser Christof Swaenepoel werd winnaar in de categorie sporter met een beperking en dit door zijn gouden plak die hij veroverde op de Europese Special Olympics in Antwerpen waar hij ook Belgisch ambassadeur was.

Volleybalteam Vosta Staden

Lisa Denoo duldde dan weer geen tegenstand in de categorie ‘sporter in combinatie met dier of motor’. In 2014 won ze als ruiter bij de Sint-Audumarusruiters een provinciale titel dressuur en stijl, jumping en stijlrijden. Tevens was ze geselecteerd voor het Belgisch kampioenschap dressuur en jumping in Mechelen.

De sportploeg van het jaar was volleybalteam Vosta Staden dat in de vorige campagne kampioen werd bij de miniemen en de promotie afdwong naar tweede provinciale bij de dames.

Natuurlijk was er ook weer een trofee voor sportverdienste en die ging naar Oostnieuwkerkenaar Patrick Mertens. Hij was ooit nog een van de drijvende krachten achter het project ‘sporthal De Wankaarde’, nu al meer dan twintig jaar geleden, was enkele jaren jeugdcoördinator bij voetbalclub KSK Oostnieuwkerke maar is nu vooral gekend als secretaris van wielerclub De Meulebroekrijders.

(SB-foto JCR)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 30 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier